Άγιος βίος

αγια ευθαλια

Η Αγία Ευθαλία ζούσε στη Σικελία και είχε μητέρα άρρωστη, που ονομαζόταν και αυτή Ευθαλία. Η μητέρα της, είδε στο όνειρο της τους Άγιους Μάρτυρες Αλφειό, Φιλάδελφο και Κυπρίνο, που της είπαν ότι αν πιστέψει στον Χριστό και βαπτισθεί, θα γιατρευτεί και θα σωθεί. Έτσι, μαζί με τη θυγατέρα της Ευθαλία, πίστεψαν στον Χριστό και βαπτίσθηκαν.
Ημέρα Εορτασμού: 
02 March
Γένος: 
Γυναίκα
Ιδιότητα: 
Αγία Ευθαλία η παρθενομάρτυς

Η Αγία Ευθαλία ζούσε στη Σικελία και είχε μητέρα άρρωστη, που ονομαζόταν και αυτή Ευθαλία. Η μητέρα της, είδε στο όνειρο της τους Άγιους Μάρτυρες Αλφειό, Φιλάδελφο και Κυπρίνο, που της είπαν ότι αν πιστέψει στον Χριστό και βαπτισθεί, θα γιατρευτεί και θα σωθεί.
Έτσι, μαζί με τη θυγατέρα της Ευθαλία, πίστεψαν στον Χριστό και βαπτίσθηκαν.
Υπήρχε όμως και ο γιος της Σερμιλιανός, που προσπάθησε να πνίξει την μητέρα του, μόλις έμαθε ότι έγινε χριστιανή. Κάποια υπηρέτρια την έσωσε και ή μητέρα έφυγε από το σπίτι της. Η κόρη της, Αγία Ευθαλία, μάλωσε με τον αδελφό της για το φέρσιμό του στην μητέρα τους και για τον παρά λίγο θανατό της και εκείνος την έδειρε βάναυσα και την παρέδωσε σε ένα δούλο για να την βιάσει. Ο δούλος όμως τυφλώθηκε θαυματουργικά και ο αδελφός της αποκεφάλισε την αδελφή του και έτσι η Ευθαλία πήρε το αμάραντο στεφάνι του μαρτυρίου.