Άγιος βίος

αγια σεβαστιανη

Η Αγία Σεβαστιανή έζησε και γεννήθηκε στην πόλη Σεβαστή της Φρυγίας και έγινε Χριστιανή από τον απόστολο Παύλο, από τον οποίο και διδάχτηκε. Η Αγία Σεβαστιανή έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. και δίδαξε την Χριστιανική Πίστη στη Μαρκιανούπολη της Θράκης. Έκανε κάτι παρότολμο για την εποχή που έζησε. Πήγαινε σε σπίτια ειδωλολατρών και μολούσε στις γυναίκες για το Χριστό. Συνελήφθη γι' αυτό επί αυτοκράτορας Δομετιανού και ηγεμόνος Σεργίου, κακοποιήθηκε και διώχθηκε από τον τόπο της.
Ημέρα Εορτασμού: 
24 October
Γένος: 
Γυναίκα
Αγία Σεβαστιανή

Η Αγία Σεβαστιανή έζησε και γεννήθηκε στην πόλη Σεβαστή της Φρυγίας και έγινε Χριστιανή από τον απόστολο Παύλο, από τον οποίο και διδάχτηκε.

Η Αγία Σεβαστιανή έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. και δίδαξε την Χριστιανική Πίστη στη Μαρκιανούπολη της Θράκης. Έκανε κάτι παρότολμο για την εποχή που έζησε. Πήγαινε σε σπίτια ειδωλολατρών και μολούσε στις γυναίκες για το Χριστό. Συνελήφθη γι' αυτό επί αυτοκράτορας Δομετιανού και ηγεμόνος Σεργίου, κακοποιήθηκε και διώχθηκε από τον τόπο της.

Πήγε στην Ηράκλεια της Θράκης όπου και πάλι συνελήφθη, από τον ηγεμόνα Πομπηιανό, και φυλακίστηκε. Υπέστει φριχτά βασανιστήρια και τελικά παρέδωσε τη ζωή της με τον δια αποκεφαλισμού θάνατο και ετάφη στη Ραιδεστό.