Άγιος βίος

αγια ερμιονη

Η Αγία Ερμιόνη, μια από τις τέσσερεις κόρες του Αποστόλου Φιλίππου, είχε και αυτή το προφητικό χάρισμα. Κάποτε προφήτευσε κατά διαταγή του Τραιανού και επειδή η προφητεία βγήκε αληθινή παρά λίγο να της στοιχίσει την ζωή της. Τελικα η Αγία Ερμιόνη πέθανε ειρηνικά στη Έφεσο.
Ημέρα Εορτασμού: 
04 September
Γένος: 
Γυναίκα
Αγία Ερμιόνη κόρη του αποστόλου Φιλίππου

Η Αγία Ερμιόνη ήταν μια από τις τέσσερις κόρες του Αποστόλου Φιλίππου, που είχε και αυτή το προφητικό χάρισμα. κ

Όταν πήγε μαζί με την αδελφή της Ευτυχίδα στην Έφεσο για να συναντήσει τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, αυτός είχε πεθάνει και βρήκαν τον μαθητή του Πετρώνιο, από τον οποίο διδάχτηκε. Κάποτε από την Έφεσο πέρασε ο Τραϊανός για να πάει να πολεμήσει τους Πέρσες, και άκουσε πολλά για το προφητικό χάρισμα της Ερμιόνης. Την κάλεσε λοιπόν για να προφητεύσει γι αυτόν.
Η Ερμιόνη του είπε ότι θα νικήσει τους Πέρσες, αλλά ταυτοκράτορας θα γίνει ο γαμπρός του Αδριανός και πράγματι έτσι και έγινε. Όταν η προφητεία επαληθεύτηκε, ο Τραϊανός διέταξε και βασάνισαν σκληρά την Ερμιόνη.
Μετά την παρέδωσε στους δήμιους για να θανατωθεί αλλά αυτοί πίστεψαν στον Χριστό και την άφησαν ελεύθερη. Έτσι η Ερμιόνη πέθανε ειρηνικά και τάφηκε στην Έφεσο.